Prophyta in balans volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van onze cliënten en onze medewerkers. Wij nemen daarom voorzorgsmaatregelen. Wij handelen volgens protocollen en nemen maatregelen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Momenteel zijn alle activiteiten in groepsverband gestopt bij Prophyta in balans. Deze maatregelen gelden tot en met 1 juni.

De eenzaamheid weghalen met creatieve oplossingen, daar zijn wij hard mee bezig!

Wij hebben daarom voor deze cliënten een aangepast ondersteuningsplan. Wij koken en brengen maaltijden, boodschappen en medicijnen aan huis. Wij hebben i.p.v. groepsactiviteiten onze dagbesteding in een vorm gegoten bij de mensen thuis. We doen b.v. samen de tuin en dingen in en om het huis. Ook knutselen en naaiwerk of spelletjes gebeurt bij de cliënt thuis. Steeds is er maar één vaste begeleider samen met de cliënt. Op deze manier houden we alle lijnen kort en is de kans op besmetting minimaal. Dit is mogelijk, omdat wij kleinschalig werken. Op dit moment is het daarom ook niet mogelijk om nieuwe cliënten aan te nemen, zodat we de boel kunnen blijven overzien. We kunnen op deze manier de veiligheid waarborgen van onze cliënten en medewerkers.

Bovendien hebben wij dagelijks contact met al onze cliënten via groepsvideo, individuele telefoongesprekken, whatsApp of Face time. Op deze manier kunnen we ook psychosociale ondersteuning blijven bieden. Vooral in deze tijden van onzekerheid en angst is het belangrijk dat de ondersteuning niet wegvalt, maar dat er naar creatieve oplossingen wordt gezocht. Wij hameren er bij onze cliënten op om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Dat betekent:

Thuis blijven! Vaak de handen wassen, hoesten in de elleboog en anderhalve meter afstand houden van een ander mocht je met mensen in contact komen.

Wij wensen iedereen veel wijsheid en kracht in deze moeilijke tijd.